videoaŚlimak Maciuś - Video 1 videobŚlimak Maciuś - Video 2

Polityka Prywatności i Plików Cookies

  1. Zasady przetwarzania Państwa danych osobowych w firmie ALPANET – Polskie Systemy Internetowe, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 2016, Nr 119) - które dalej nazywamy RODO.
  2. Administratorem Państwa danych osobowych jest ALPANET – Polskie Systemy Internetowe z siedzibą: 42-400 Zawiercie, ul. 11 Listopada 6B. Pozostałe dane kontaktowe to: adres e-mail biuro@alpanet.pl.
  3. W przypadku potrzeby kontaktu w sprawie Państwa danych osobowych można do nas napisać lub wysłać e-mail wykorzystując podane wyżej dane kontaktowe.
  4. W zależności od celu przetwarzania mogą być gromadzone dane takie jak: imię, nazwisko, adres zamieszkania/korespondencyjny/pobytu, adres IP, numer telefonu, adres e-mail, numer rachunku bankowego, w przypadku przedsiębiorcy jego nazwa, NIP i REGON, a także dane jego pracowników (imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, stanowisko służbowe) udostępnione w celu kontaktu.
  5. Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu:
    • niezbędnym do wykonania umowy, której są Państwo stroną (np. dostawy usługi, rozpatrzenia reklamacji), lub na Państwa żądanie przed zawarciem umowy (np. prowadząc negocjacje, czy przygotowując kosztorys), na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
    • wypełnienia nałożonych na firmę obowiązków prawnych (np. pobrania danych w celu wystawienia faktury vat wskazanych w art. 106 e ustawy z dnia 11 marca 2004 o podatku od towarów i usług), na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
    • realizacji uzasadnionych interesów (np. ustalenia, dochodzenia, obrony przed roszczeniami, jeżeli odwiedzają Państwo stronę internetową alpanet.pl to są np. statystyki, czy zapewnienie bezpieczeństwa tej strony), na podstawie art. 6 ust. 1 list. f RODO,
    • udzielenia odpowiedzi jeżeli zostanie wypełniony formularz kontaktowy na stronie internetowej i nastąpi zgoda na jego otrzymanie, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO
    i są przechowywane przez okres wynikający z uzasadnionego interesu np. do przedawnienia roszczeń z kodeksu cywilnego, przepisów prawa np. przechowywanie dokumentów podatkowych lub cofnięcia przez Państwa zgody na ich przetwarzanie jeżeli wcześniej została udzielona, gdy brak jest konkretnych wymogów prawnych lub umownych dane są przechowywane maksymalnie przez 10 lat.
  6. Odbiorcą Państwa danych mogą być pracownicy firmy ALPANET – Polskie Systemy Internetowe, kurierzy lub operatorzy pocztowi, firmy hostingowe lub informatyczne/serwisowe, które dbają np. o pocztę elektroniczną, czy systemy i oprogramowanie w firmie, banki , kancelarie prawnicze, urzędy skarbowe, organy ścigania lub inne organy władzy publicznej jeżeli tego ode mnie zażądają na podstawie obowiązujących przepisów, firmy księgowe, które np. prowadzą nasze rozliczenia i przechowują dokumentację podatkową.
  7. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne do zawarcia lub wykonania umowy, wykonania na Państwa żądanie czynności przed zawarciem umowy, udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu kontaktowym, wystawienia faktury VAT.
  8. Mają Państwo prawo do dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii, można żądać ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wnieść sprzeciw wobec przetwarzania, przenosić dane oraz cofnąć zgodę w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  9. Nie przekazujemy Państwa danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowych.
  10. Nie podejmujemy wobec Państwa decyzji w sposób zautomatyzowany.

    IP

    Mogę jednak, gdy odwiedzasz moją stronę internetową, gromadzić Twój adres IP, który przydzielany jest Twojemu komputerowi przez dostawcę usług internetowych. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie co oznacza, że zmienia się przy każdym połączeniu z internetem choć zdarza się, że jest na stałe związany z danym komputerem. Wykorzystuję IP przy diagnozie problemów z serwerem i zapewnieniu jego bezpieczeństwa, tworzeniu analiz statystycznych (np. z jakiego regionu najwięcej osób mnie odwiedza), czy administrowaniu i udoskonalaniu mojej strony internetowej.

    Cookies

    Strona alpanet.pl używa także cookies, które są danymi informatycznymi np. małymi plikami tekstowymi zapisywanymi na urządzeniu końcowym np. na Państwa komputerze lub telefonie.

    Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Cookies wykorzystywane są w celu ułatwienia Tobie korzystania ze strony internetowej, tworzenia statystyk, które pozwalają mi zrozumieć jak korzystasz z mojej strony internetowej, dopasowania jej zawartości do Twoich preferencji.

    W ramach strony internetowej korzystamy z dwóch typów cookies: sesyjnych, które usuwane są z pamięci komputera po jego wyłączeniu lub po zakończeniu sesji przeglądarki oraz trwałych przechowywanych w pamięci Państwa komputera/telefonu do czasu ich skasowania lub ich wygaśnięcia, żaden z nich nie służy ustaleniu tożsamości, nie zbiera informacji poufnych zapisanych w Państwa komputerze/telefonie, nie instaluje oprogramowania niechcianego lub złośliwego, czy nie zainfekuje go wirusem. Państwa przeglądarka internetowa zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie cookies, możesz jednak ograniczyć lub wyłączyć dostęp cookies do Państwa urządzenia zmieniając ustawienia w przeglądarce internetowej- konfigurację można przeprowadzić w popularnych przeglądarkach takich jak:

    Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Państwa przeglądarki internetowej.

    W przypadku wyłączenia cookies, niektóre funkcje strony internetowej mogą działać nieprawidłowo, a w skrajnym przypadku nie będzie można z niej korzystać.

    System stosuje tzw. Google Analytics to technologia polegająca na zbieraniu i analizie informacji dotyczących urządzenia Użytkownika (informacji o przeglądarce, systemie operacyjnym, zainstalowanych plug-inach, strefie czasowej, rozmiarze ekranu, czcionkach systemowych i innych konfiguracjach). Informacje powyższe służą do identyfikacji Użytkownika oraz zapewnienia bezpieczeństwa serwisu ALPANET.PL.

    Logi serwera

    Informacje o niektórych zachowaniach odwiedzających stronę internetową podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi hostingowej i nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi stronę.

    Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać: czas nadejścia zapytania, czas wysłania odpowiedzi, nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do serwisu nastąpiło przez odnośnik, informacje o przeglądarce użytkownika, informacje o adresie IP.

    Protokół SSL

    W celu zapewnienia Państwu bezpiecznego połączenia z firmową stroną internetową (alpanet.pl) został zainstalowany certyfikat SSL dzięki czemu transmisje połączenia są szyfrowane.

  11. Na stronie internetowej mogą znaleźć się linki lub odnośniki do innych stron internetowych, dlatego proszę o zapoznanie się z ich polityką prywatności lub innymi dokumentami, ponieważ nie odpowiadamy za ich zasady ochrony Państwa prywatności.
  12. Przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego to jest Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  13. Systematycznie dokonujemy przeglądu Polityki Prywatności w firmie ALPANET – Polskie Systemy Internetowe dlatego też np. w przypadku zmiany przepisów, nowych wytycznych organów nadzoru, zmian technologicznych, czy też sposobów, celów lub podstaw przetwarzania danych osobowych, może ona ulec zmianie, aktualna jej wersja będzie zamieszczana na stronie internetowej.
Ostatnia aktualizacja 25.05.2018 r.